Jdi na obsah Jdi na menu

zápis členská schůze 3.12.14

19. 1. 2015

Členská schůze 3/2014 – středa 3.12.2014

1. Zahájení schůze v 18.20 Předsedkyní představenstva. Bylo konstatováno, že je přítomno dle prez. listiny 10 členů a doloženy 3 plné moci a tím je dnešní schůze usnášeníschopná.                     

 přítomno:          10      

 omluveni:          2 – Horňáková, Pavlík      

plné moci:          Klabouch (Cízová), Pražáková (Hájková), Kudrna (Krkošková)

2. Schválení programu dle pozvánky doplněné o bod ostatní:   c) NP 605:

Pro:   13                               proti:        0                          zdržel se:    0

3. Zapisovatelkou zvolena:      Veronika Chánová

Pro:       13                           proti:     0            zdržel se:   0

Průběh schůze a návrh usnesení:

Ad 1.   Nájemní smlouvy budou doplněny o důležité body zejména v hlavičce osoby podepisující smlouvu, předmět nájmu – podlaží a m2 pro každou bytovou jednotku.

Na jediný návrh paní Tůmové, které představenstvo a kontrolní komise obdrželi, o specifikaci, co je v kompetenci pronajímatele a co v kompetenci nájemce bytu, bude v příslušném odstavci 5.1 a 5.2 ve znění nájemní smlouvy specifikováno přesněji.

Návrh usnesení:

Členská schůze schvaluje návrh znění nájemní smlouvy pro členy družstva v navrhovaném znění, které obdrželi členové na počátku října 2014. Pouze bude upraven odstavec 5.1. a 5.2.

Pro:    13                              proti:  0                               zdržel se:  0

Ad 2.  Restaurace Ve Sklípku zažádala o ukončení nájemní smlouvy dohodou dne 20.102014. Na svém jednání PBD a KK odpovědělo, že návrh přijímá a pouze upravuje výpovědní dobu na 31.1.2015.

Viz znění výpovědi a odpověď Bytového družstva – příloha.

V průběhu projednávání tohoto bodu, v čase 18.50 hod. se s omluvou dostavil Jan Nedoma a je konstatováno, že pro hlasování je přítomno 14 členů.

Do dnešního dne obdrželo BD nabídky:

1. Moniky Jirků                 - nájem 15.000 Kč         

2. RK  M+M                        - potraviny, fast food, ????

3. FO                                     - Valenta  ½ roku 10.000 Kč       

4. RK                                     - Jan März 22.000 + doplatek odstupného 150.000 Kč odstupujícímu nájemci.

Po diskuzi přijato usnesení:

Členská schůze pověřuje představenstvo Bytového družstva (dále PBD) a kontrolní komisi (dále KK) k výběru nájemce nebytového prostoru - restaurace  - NP č.602+606 dle rozhodnutí čl. schůze za cenu minimálně 22.000 Kč měsíčně. Vzhledem k nabídkám, se kterými byla členská schůze seznámena, není potřeba uvažovat o snížení nájemného ani úlevy po určitou dobu. Členská schůze pověřuje orgány družstva k uzavření výběrového řízení a jednání pouze se zájemci akceptujícími nájem 22.000 Kč a vyšší + služby.

Pro:      14                            proti:       0                          zdržel se:  0

Ad 3. Prodloužení smlouvy na úklid domu:  

Na základě kladných ohlasů na provádění úklidu v domě p. Timrem na základě DPP navrhuje PBD a KK

prodloužit tuto smlouvu na další rok.

Návrh usnesení:

Členská schůze vyjadřuje souhlas s uzavřením DPP pro pana Timra na další rok za stejných podmínek, tzn. 2.500 Kč před zdaněním.  PBD sepíše s panem Timrem novou smlouvu od 1.1.2015 do 31.12.2015.

Pro:  13                                proti:       0                          zdržel se:    Hájková

Ad 4.   Pan Šigut Aleš požádal PBD o prodloužení nájemní smlouvy na byt  č.1 na další rok do 28.2.2016. Současně uvedl, že spolu s ním bude byt užívat jeho dcera Gabriela Šigutová (2.3.1988).

PBD a KK navrhuje prodloužení smlouvy.

Návrh usnesení:

Členská schůze souhlasí s prodloužením nájemního vztahu  dle nové nájemní smlouvy na základě změn NOZ panu Aleši Šigutovi do 28.2.2016. Je třeba pouze ve výpočtovém listu zohlednit osoby užívající byt v určitém časovém období. Smlouva bude realizována do konce 1/2015.

Pro:         14                          proti:     0                           zdržel se:    0

Ad 5.   Ostatní:

Ad Ostatní:

 a) spolupráce s AK prostřednictvím Mg. O. Chalupy, aktuálně zastupujícího JUDr. Danu Chalupovou z advokátní kanceláře Jiříček v době její mateřské dovolené

V dobré víře a na základě dosavadní dobré spolupráce představenstvo družstva požádalo AK o vypracování stanov dle NOZ a navazujících zákonů. Následně po schválení Stanov bylo potřeba upravit nájemní smlouvy, tak aby vyhovovaly NOZ a družstvo bylo chráněno. Proto vyzvala při osobním jednání předsedkyně představenstva  Helena Cízová  Mgr. O. Chalupu o součinnost s úpravou nájemních smluv dne 2.7.2014. Po opakované výzvě ze dne 14.8., že družstvo dosud neobdrželo žádné návrhy,  byly během měsíce družstvu mailem od JUDr. Chalupové doručeny návrhy NS jak pro byty, tak pro nebytové prostory současně s celkovým vyúčtováním za přípravu nových stanov a NS, které bylo vyčísleno na 90.750Kč vč. DPH. Na svém nejbližším zasedání PBD a KK rozporovalo toto vyúčtování (viz dopis AK ), ale AK odmítlo jakékoliv jednání o slevě s odvoláním na to, že už zaslané vyúčtování neobsahovalo všechny hodiny strávené nad novými stanovami a NS.

Na základě korespondence s AK nepředpokládá  PBD a KK úspěch v jednání.

Návrh usnesení:

1. Členská schůze navrhuje dále s AK vyvolat osobní jednání mezi Byt. družstvem a AK k vyjasnění vyúčtování a pokud možno dojednat snížení navrhované odměny za provedené práce alespoň v rozmezí 15-20 tisíc korun s písemným vyrozuměním AK a návrhem osobního jednání. Na toto jednání deleguje členská schůze …………… za PBD a ………………… za KK.

Pro:   1 Podhola               proti:     13                          zdržel se:  0

2. Členská schůze navrhuje seznámit AK dopisem, že družstvo akceptuje danou cenu a žádá o vystavení faktury na výše uvedenou částku.

Pro:   13                               proti:    1  Podhola          zdržel se:   0

Ad b) revize komínových cest – byla provedena na žádost člena kontrolní komise jinou firmou, kterou kontaktoval p.Kudrna. Doposud nemáme vyrozumění kontrolní zprávy. Členům, kterých se bude týkat kontrolní zpráva, představenstvo ihned po obdržení předá výsledek revizní zprávy a termín k odstranění závady.

Návrh usnesení:

Členská schůze bere na vědomí a pověřuje PBD po obdržení revizní zprávy informovat dotčené členy o termínu odstranění závady.

Pro:   14                               proti:      0                           zdržel se:   0

Ad c) nájemní smlouva NP 605 – podíl družstva na provozu a pronájmu kanceláře.

         Revokace rozhodnutí čl. schůze z 28.6.2010 a snížení pronájmu kanceláře za družstvo+dopis.

MUDr.Cízová předložila požadované náklady za roky 2012 (9 099 Kč) a 2013 (9 118 Kč) za el., plyn a vodu.

Místopředsedkyně PBD navrhuje roční úhradu max. 5000 Kč. Na společné schůzi PBD a KK nedošlo ke shodě, proto byla požádána členská schůze o vyjádření. MUDr. Cízová navrhuje nejnižší možnou akceptovatelnou částku 450- 500 Kč měsíčně.

Po diskuzi přijato usnesení:  

Členská schůze souhlasí, že v novaci nájemní smlouvy na NP 605 bude nové ustanovení 4.7. o úhradě měsíční částky  za společné užívání nebytového prostoru NP 605 Nájemcem a Družstvem. Fixní částka byla stanovena ve výši 450 Kč měsíčně. Tato částka bude započítávána s nájmem za NP 605.

Pro:   13                               proti:        0                         zdržel se:   1 Cízová

Schůze byla ukončena ve 20.25 hod.