Jdi na obsah Jdi na menu

zápis členská schůze 22.4.15

5. 5. 2015

                      Zápis z jednání členské schůze Bytového družstva V Zahradách 1

 

pořadové číslo  :      1/2015

konané   dne     :      22.4.2015

místo konání     :     Restaurace u Čerta

přítomni      :  MUDr. H.Cízová , ing. R.Kosinová, V. Chánová, ing.I. Krkošková,G. Hájková, I.Kudrna,M. Horňáková, H.Kudrnová, R. Chlouba, K.Tůmová, S.Tůmová, R.Podhola,T. Zabolotnaia,

J. Nedoma (od 19.50 )

omluveni           :    F. Štědrý , A. Vlahov-Kubelková, V.Pražáková(plná moc pro hlasování G.Hájková)

 

Předsedkyně představenstva přivítala přítomné členy, konstatovala, že členská schůze je usnášeníschopná. Přednesla návrh programu a zápisem z této schůze byla pověřena Veronika Chánová.

Program schůze :

  1. Zpráva o hospodaření družstva za rok 2014
  2. Nový nájemce nebytového prostoru
  3. Zpráva představenstva
  4. Zpráva kontrolní komise
  5. Ostatní : a. Evidence psů v domě

                b. Notebook pro kontrolní komisi

                c. Návrh kontrolní komise na změnu podílu splátek úvěru

                d. Technické zhodnocení a opravy NP 602+606 a žádost nájemce o úlevu nájemného

                e. Oprava kanalizačních stoupaček

 

        Pro  :  14                               proti : 0                  zdržel se :  0

 

Průběh schůze a přijatá usnesení :

Ad 1.  Na základě předloženého přehledu o hospodaření Bytového družstva V Zahradách 1, které obdrželi členové spolu s pozvánkou, byly v diskuzi členům vysvětleny nejasné položky a předložen návrh usnesení:

Členská schůze byla dostatečně seznámena s hospodařením Bytového družstva a souhlasí s výsledky hospodaření za rok 2014.

       Pro :  14                               proti :  0                              zdržel se : 0

 

Ad 2.  Předsedkyně představenstva informovala o předání NP 602+606 (NP pro provoz restaurace) novému nájemci – Jorky company s r.o., která má prostor pronajat za 24.000 Kč+služby. Došlo i ke změně nájemce NP 603, kde pí.Koláčková v zákonné lhůtě podala výpověď z nájmu. Bylo vyhlášeno výběrové řízení, z kterého představenstvo vybralo ze tří zájemců nejvyšší nabídku fy Stargips s r.o.  za 3200 Kč + služby za účelem pronájmu – prostor bude využíván jako kancelář fy.

Členská schůze bere na vědomí.

 

Ad 3. Přednesena zpráva o činnosti představenstva bytového družstva za uplynulé období  12/2014-4/2015, která je přílohou č.1 tohoto zápisu z jednání členské schůze.

Členská schůze bere na vědomí.

 

Ad 4. Přednesena zpráva kontrolní komise za minulé období, která je přílohou č.2 tohoto zápisu z jednání členské schůze.

Členská schůze bere na vědomí.

 

Ad 5a.  Předložena výzva majetkového odboru MČ Praha 8 o majitelích psů v domě, kteří jsou povinni k platbě poplatků ze psů. Na přiloženém dopise v tabulce se zapsali dotčení členové družstva a stvrdili podpisem.

Předsedkyně představenstva předá na MČ Praha 8 v určeném termínu.    

 

Ad 5b.  Na společném jednání představenstva a kontrolní komise byla projednána žádost kontr.komise o nákup notebooku pro práci kontrolní komise a nákup tiskárny pro potřeby družstva (představenstva a kontrolní komise) – družstvo nevlastní tiskárnu, využívá soukromou tiskárnu paní H. Cízové. Aby se předešlo diskuzím o hospodaření, rozhodly se orgány družstva probrat tuto problematiku na členské schůzi. Po následné diskuzi bylo přijato usnesení:

Členská schůze souhlasí s nákupem notebooku a tiskárny v celkové hodnotě do 18000 Kč. Tiskárna bude umístěna v kanceláři družstva a předsedkyně kontrolní komise k ní bude mít přístup.

       Pro  :     13                         proti :   1 (R.Podhola)                       zdržel se : 0

 

Ad 5c+d.  Vzhledem k tomu, že diskuze a vyjasnění těchto bodů spolu souvisí, bylo při zahájení schůze navrženo společné projednání daných bodů s tím, že k dané problematice budou přijata samostatná usnesení. Poté bylo předáno slovo Radce Kosinové, která uvedla následující – na společné schůzi představenstva a kontrolní komise byla diskutována možnost snížit splátky anuity úvěru pro členy družstva s ohledem na zvýšení měsíčních výnosů družstva z nájmu nebytových prostor (NP 602+606 - prostor restaurace za 24 000 Kč/měsíc a NP603 za 3200 Kč/měsíc) s tím, že by o částku rozdílu byla snížena platba jednotlivých členů. Na společné schůzi představenstva a kontrolní komise byla navržena možnost snížit splátku anuity pro členy družstva (nový poměr 60% - člen družstva, 40% nájemné z NP), avšak o daný rozdíl nesnižovat celkovou platbu člena družstva, ale naopak o něj zvýšit částku členů družstva hrazenou do fondu oprav. Po diskusi bylo navrženo usnesení:

Členové družstva souhlasí s tím, aby došlo ke snížení splátky anuity pro jednotlivé byty a zároveň o rozdíl mezi původní výší splátky anuity (70% - člen družstva, 30% nájemné z NP) a novou výší splátky anuity (60% - člen družstva, 40% nájemné z NP) zvýšit částky hrazené do fondu oprav.

Pro :   10                            proti : 3 (I. Krkošková, H.Kudrnová, I.Kudrna)                             zdržel se : 1 (V. Pražáková)

 

V této souvislosti byla dále diskutována žádost nového nájemce restaurace, zda by mu s ohledem na poměrně rozsáhlou a nákladnou rekonstrukci a opravy nebytových prostor (celkem cca 500 000 Kč bez DPH) nemohla být např. za období provádění stavebních úprava a oprav (délka trvání 2 měsíce), kdy mu neplynuly výnosy z podnikání v daném prostoru, snížena/odpuštěna částka nájemného. Po diskusi o částce snížení nájmu a okamžiku snížení nájmu (zda 1 či 2 částky měsíčního nájmu, zda snížit úhradu nájemného hned pro následující měsíc či měsíce nebo až po určitém období bezvadného plnění povinností a podmínek nájemní smlouvy) byla navržena tato usnesení:

Členská schůze navrhuje s ohledem na provedení úprav a oprav NP 602 a 606 snížit v květnu 2015 nájem ve výši jednoměsíčního nájemného a následně, pokud budou po období 8 měsíců (tj. od dubna do listopadu 2015) bezvadně plněny všechny povinnosti a podmínky nájemní smlouvy a nebudou stížnosti na provoz restaurace, za období prosinec 2015 odpustit nájem ve výši jednoměsíčního nájemného.

Pro  :     11                    proti :   3 (R. Podhola, H. Kudrnová, I. Kudrna)                                zdržel se :      1 (V. Pražáková)

 

Členská schůze navrhuje s ohledem na provedení úprav a oprav NP 602 a 606 snížit nájem ve výši jednoměsíčního nájemného, pokud budou po období 6 měsíců (tj. od dubna do září 2015) bezvadně plněny všechny povinnosti a podmínky nájemní smlouvy a nebudou stížnosti na provoz restaurace, za období prosinec 2015.

Pro :  3  (R. Podhola, H. Kudrnová, I. Kudrna)                proti :   11                                      zdržel se :      1 (V. Pražáková)

 

Ad 5e.  Představenstvo a kontrolní komise se na svém společném jednání 14.4.2015 dohodly na vypsání výběrového řízení na opravu kanalizačních stoupaček, které bude vyvěšeno na web.stránkách BD.            Termín provedení byl původně navržen na 9/2015 pro stoupačku nad rohovými byty. Po delší diskuzi, kdy            se vzhledem k ceně projednávalo, zda provádět naráz opravu 1, 2 nebo 3 stoupaček a pan Kudrna nesouhlasil s termínem provedení v 9/2015,  bylo přijato toto usnesení :

Členská schůze navrhuje prodloužit výběrové řízení na 3 stoupačky do 8/2015 a na základě obdržených nabídek členská schůze v září/říjnu 2015 rozhodne vzhledem k výši ceny, zda bude provedena 1 nebo více stoupaček podle ceny navržené pro jednotlivé stoupačky. Pro firmy bude upraveno znění výběrového řízení a zároveň na webu bude prodloužen termín podání nabídek a dán závazný termín pro provedení na 4-5/2016.

       Pro  :  15                                 proti : 0                                        zdržel se :  0

 

                Schůze byla ukončena ve 21 hod.